ЗА САЙТА И АВТОРА


ЗА СТАТИИТЕ

Основната насока на статиите в сайта е християнството и обществото, в което живеем. Подходящи са за протестанти, православни и католици. Понякога  са предназначени за невярващи и нехристияни. Не се съдържат копирани или преведени статии.ОЧАКВАЙТЕ И НЕ ОЧАКВАЙТЕ В САЙТА


ОЧАКВАЙТЕ:


Неновинарски християнски статии. Спокойно преглеждайте и споделяйте с приятели предишните статии. Винаги ще звучат актуално.

Статии, подходящи за протестанти, католици и православни. Поради стремежа да се постигне това, разглеждането на доктрини, специфични само за някой от християнските клонове не е измежду приоритетите на сайта.

Статии и за хора, които не се определят като християни. Обикновено такива статии ще са относно християнските ценности, ще изявяват християнската позиция по определени въпроси или ще се стремят да отговорят на определени нападки срещу християнството.

Предсказуемост на доктрините. Авторът е богослов, протестант. Няма склонност към ереси. :)

Оригинално съдържание. Този сайт няма да служи за разпространение на вече съществуващи статии от други автори.

Зачитане на авторските права. Неправомерно използвани статии или части от статии тук няма да има.

Желание за отзиви от страна на автора. Обичам да общувам с читателите си! Покрай този сайт се сприятелих с много хора. Ако желаете да коментирате нещо не просто на сайта, а лично с мен, чувствайте се свободни да се свържете с мен. Това може да стане с коментар под статия или със съобщение във Фейсбук страницата.


НЕ ОЧАКВАЙТЕ:Клюки. Без значение какви имена им се поставят, много християнски сайтове на практика създават и разпространяват клюки. Библейската позиция за клюките може да видите тук.

Статии и дискусии, насочени срещу християнски общности или отделни вярващи. Ако обичате такива неща, на грешния сайт сте.

Опити за постигане на сензация със съмнителна информация. Основна цел при статиите е да са достоверни, а не да шокират с цел достигане на повече читатели.

Копирани статии. Тук статии единствено биват създавани. Всяка от статиите на сайта е публикувана първо тук. (Изключение би имало единствено ако по някаква причина авторът на сайта е публикувал статия първо на друг сайт или в друг вид медия).

Преведени статии. Има множество полезни статии на други езици, но този сайт няма да се облагодетелства от дословни или почти дословни преводи.

Християнски жаргон. Различните християнски традиции (православни, католици и протестанти) имат свои жаргони. Ще бъдат избягвани, за да е приятно четенето за всички.

Неразбираемо висок стил и сложна богословска материя. Цел при този сайт е да е богословски издържан, но не е предназначен само за богослови и интересуващи се от богословието.

Правописни грешки. Никой не е съвършен и грешки се допускат по невнимание. На този сайт ще бъдат по-скоро изключение, за да е приятно четенето и за по-грамотните.

Често публикуване на статии. Зад този сайт стои жив човек със семейство, работа, студентски ангажименти към две висши учебни заведения и служение в църквата. Тези неща счита за приоритетни. По-честото писане на статии би намалило качеството им или качеството на живот на автора. Бихте ли желали повече поучения от по-неуспешен човек? Едва ли. Затова, най-добрият начин да следите статиите на сайта е абониране по имейл. Системата не изпраща спам, а и няма да получавате често известия за нови статии.

[e-mail%255B2%255D.gif]

АБОНИРАЙТЕ СЕ

ЗА ПУБЛИКАЦИИТЕ

(Можете да се отписвате!)ЗА АВТОРА

Роден съм 1981 г. и съм завършил богословие. От две десетилетия съм служител в евангелска църква. Имам съпруга и три деца. Обичам не само да разсъждавам на библейски и християнски теми, но и да пиша за тях. С удоволствие анализирам обществените процеси. След около 20 години служение и изследвания, считам, че имам с какво да направя сайта "Християнство и общество" да е полезен за вярващите, независмо от техния християнски клон или деноминация. Ще се придържам към по-достъпен, а не към научен стил на писане.
ЗАЩО СЪМ ХРИСТИЯНИН

Роден съм в атеистично семейство. Когато бях десетгодишен, след двугодишни преживявания с полтъргайсти (духове), цялото ни семейство се обърнахме към вярата в Христос. Историята може да прочетете тук:АВТОРСКО ПРАВО

Статиите са с авторско право и ползват Криейтив комънс признание - некомерсиално - без производни 3.0 нелокализиран договор. При споделяне на статии или части от тях, необходимо е да са с действаща връзка към точния адрес на статията. Свободно ги използвайте за църковни цели извън Интернет.