ЗА САЙТА И АВТОРА

Време за четене:

ХРИСТИЯНСКИ СТАТИИ

Християнски статии, Библейски речник, проповеди, клипчета – това е основното съдържание на сайта, но статиите са с приоритет. Те са: практични или научни, винаги актуални, неновинарскиПодходящи са за християни и от трите клона: протестанти, православни и католици. Понякога  са предназначени за невярващи и нехристияни. Не се съдържат копирани или преведени статии.


ОЧАКВАЙТЕ И НЕ ОЧАКВАЙТЕ В САЙТА


ОЧАКВАЙТЕ:


 • Статии, подходящи за християните протестанти, католици и православни. Поради стремежа да се постигне това, разглеждането на доктрини, специфични само за някой от християнските клонове не е измежду приоритетите на сайта.
 • Статии и за хора, които не се определят като християни. Обикновено такива статии ще са относно християнските ценности, ще изявяват християнската позиция по определени въпроси или ще се стремят да отговорят на определени нападки срещу християнството.
 • Клипчета за опознаване на Библията. Това е един от по-новите подходи за сайта и времето ще покаже доколко ще е успешен. За да звучат клипчетата не по-малко достоверни от статиите, източниците на информация отново се посочват – в публикация в сайта, в която е представено конкретното клипче.
 • Видеозаписи от проповеди. Това не е основна цел на сайта, затова са публикувани към самите статии. Присъстват единствено за да се предаде посланието от някои статии и на вярващи хора, които поради една или друга причина предпочитат да гледат и слушат, вместо да четат.
 • Оригинално съдържание. Този сайт няма да служи за разпространение на вече съществуващи статии от други автори.
 • Предсказуемост на доктрините. Авторът е богослов, протестант. Няма склонност към ереси. J
 • Зачитане на авторските права. Неправомерно използвани статии или части от статии тук няма да има. Същото се отнася и за останалата част от съдържанието в сайта - видео, изображения и т.н.
 • Желание за отзиви от страна на автора. Обичам да общувам с читателите си! Покрай този сайт се сприятелих с много хора. Ако желаете да коментирате нещо не просто на сайта, а лично с мен, чувствайте се свободни да се свържете с мен. Това може да стане с коментар под статия, със съобщение във Фейсбук страницата или по имейл.


НЕ ОЧАКВАЙТЕ


 • Клюки. Много християнски сайтове на практика създават и разпространяват клюки, без значение какви имена им се поставят. Библейската позиция за клюките може да бъде прочетена в сайта.
 • Статии и дискусии, насочени срещу християнски общности или отделни вярващи. Ако обичате такива неща, на грешния сайт сте.
 • Опити за постигане на сензация със съмнителна информация. Основна цел при статиите е да са достоверни, а не да шокират за достигане на повече читатели.
 • Копирани статии. Тук статии единствено биват създавани. Всяка от статиите на сайта е публикувана първо тук. (Изключение би имало единствено ако по някаква причина авторът на сайта е публикувал статия първо на друг сайт или в друг вид медия).
 • Преведени статии. Има множество полезни статии на други езици, но този сайт няма да се облагодетелства от дословни или почти дословни преводи.
 • Християнски жаргон. Различните християнски традиции (православни, католици и протестанти) имат свои жаргони. Ще бъдат избягвани, за да е приятно четенето за всички.
 • Неразбираемо висок стил и сложна богословска материя. Цел при този сайт е да е богословски издържан, но не е предназначен само за богослови и интересуващи се от богословието.
 • Правописни грешки. Никой не е съвършен и грешки се допускат по невнимание. На този сайт ще бъдат по-скоро изключение, за да е приятно четенето и за по-грамотните.
 • Често публикуване на статии. Зад този сайт стои жив човек със семейство, работа и служение в църквата. Тези неща счита за приоритетни. По-честото писане на статии би намалило качеството им или качеството на живот на автора. Бихте ли желали повече поучения от по-неуспешен човек? Едва ли. Затова, най-добрият начин да следите статиите на сайта е абониране по имейл. Системата не изпраща спам, а и няма да получавате често известия за нови статии.

За да бъдете уведомени веднага щом излезе следващата статия в блога:


[e-mail%255B2%255D.gif]

АБОНИРАЙТЕ СЕ

ЗА ПУБЛИКАЦИИТЕ

(Можете да се отписвате!)

Системата не изпраща спам,
единствено новите статии.


АВТОР

Роден съм 1981 г. и съм завършил богословие (бакалавърска и магистърска степен). От 2000 г. служа в евангелска църква. Имам съпруга и три деца.


ЗАЩО СЪМ ХРИСТИЯНИН

Роден съм в атеистично семейство. Когато бях десетгодишен, след двугодишни преживявания с полтъргайсти (духове), цялото ни семейство се обърнахме към вярата в Христос. Историята може да прочетете тук:

АВТОРСКО ПРАВО

Статиите са с авторско право и ползват Криейтив комънс признание - некомерсиално - без производни 3.0 нелокализиран договор. Моля, не публикувайте копия или части от статиите без действаща връзка към точния адрес на статията! Свободно ги използвайте за църковни цели.КОНТАКТ